Yıldız Gençlik Spor Kulübü ve İzcilik Kulübü Ladik ilçesinde 2016 Mahalli Kış Kampına katıldı.

Samsun İzcilik İl Temsilciliği tarafından düzenlenen mahalli kış kampı 24-30 Ocak 2016’da Ladik ilçesinde Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünden de birçok izci, izci gönüllüsü ve liderin katılımıyla gerçekleşti.

İzciler Ladik Akdağ kayak merkezinde  muhteşem kar manzaralarının keyfini çıkardılar.Samsunlu izcilerin ağır kış şartları altında kamp yapma ve hayatını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta çeşitli eğitimler verildi.

Zorlu kış koşullarında Ladik Akdağ’da zirveye çıkarak burada kayak yapan, kardan adam yapan izciler, muhteşem kar manzaraları  ile doğanın tadını çıkardılar. Ardından Akdağ kayak merkezinden kamp merkezine dönüşte -7 derecede yaklaşık 11 km meşale yürüyüşü yapıldı.Ladik ilçe meydanı, Bülbül Hatun Camii, Seyyid Ahmed-i Kebir er-Rufai türbesi ziyaret edildi.

Ladik Kış İzci Kampı’na katılan izcilere öğretilen birçok oyunların yanı sıra temel izcilik bilgileri, izci düğümleri, elişleri istasyonu, fular bağı yapma, kızak istasyonu, kayak istasyonu, ilk yardım istasyonu, karda yürüme şekilleri, karda çadır kurma ve kalma, kar oyunları ve oryantiring (pusula ile yön bulma) gibi pek çok konuda eğitim verildi.