Çarşamba Kaymakamlığı ile Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 94. Yılı anısına ortaklaşa düzenlenen ‘’Cumhuriyet Kupası İdari Amirleri Futbol Turnuvası’’  başladı.

Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde bulunan kurum idari amirlerini kapsayan turnuvada kurum temsilcileri tarafından birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Dikbıyık suni çim sahada  gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçında Çarşamba ile Ayvacık arasında oynanan maçta Çarşamba ilçesi, Ayvacık ilçesini 2-1’lik skorla yendi. Turnuvanın ikinci karşılaşmasında Salıpazarı ilçesi ile Terme ilçe takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçta Salıpazarı İlçe takımı Terme İlçe takımını 9 – 4 yenerek turnuvanın ilk günü tamamlandı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen turnuvanın seneye tüm ilimizi kapsayacak şekilde 17 ilçe ile yapmayı hedeflediklerini" belirten  Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın; ‘’turnuvanın amacının Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94’üncü yıldönümün de Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ve  Terme ilçelerinin kurum idari amirleri arasındaki diyaloğu daha da güçlendirmektir. "Birlik ve beraberlik içinde olmayı hedefleyen tüm sporseverleri Çarşamba günü saat18:00’da  Dikbıyık suni çim sahaya davet ediyoruz" dedi.

Sporun birleştirici bir unsur ve evrensel bir dil olduğunu,  dostluğu pekiştirmek adına bir araya gelen kurum İdari amirlerinin karşılaşacağı Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Çarşamba günü final müsabakasıyla tamamlanacaktır.