Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Mısır’da yapılan Gençler-Yıldızlar Dünya Şampiyonası Genç Kadın Kılıç kategorisinde dünya ikincisi olan eskrim sporcusu Nisanur Erbil’i tebrik etti.

Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Gençler-Yıldızlar Dünya Şampiyonası Genç Kadın Kılıç kategorisinde mücadele eden Samsun Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Nisanur Erbil, finalde Güney Koreli Hayoung Jeon’a 15-14 yenilerek dünya ikincisi oldu. Türkiye Eskrim Federasyonu tarihinin Gençler Dünya Şampiyonasındaki ilk madalyasını ülkemize kazandıran Erbil'i makamında ağırlayarak sohbet eden il müdürü Kasapoğlu, sporcu Erbil'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Eskrim branşının Samsun da ve ülkemizde güzel bir başarı grafiği yakaladığını belirten İl Müdürü Kasapoğlu, eskrim spor dalının daha fazla yaygınlaştırılması, tanıtılması ve genç yeteneklerin erken yaşta tespit edilmesi için gerekli çalışmaları başlatıp tüm imkanlarımızı sporcularımıza vereceğini belirtti.

Sporcumuz Nisanur Erbil, 10-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan İslami Dayanışma Oyunlarında ilimizi ve ülkemizi temsilen yarışacaktır.