2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projesi olarak faaliyetlerine başlayan 'Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri' (TOHM) sistemi Samsunda da aynı yıl faaliyetlerine başladı. 

İlk etapta 13 yatılı sporcu, bir teknik direktör, bir antrenör ile faaliyetlerine başlayan judo takımımız, bugün 30 yatılı judo sporcusu, 1 Teknik Direktör, 3 antrenör ve destek çalışanları ile uluslararası standartlara göre sistemini büyük ölçüde tamamlayarak faaliyetlerini başarı ile sürdürmektedir.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi 2017 yılında Ümit Milli Takım ile entegre edilip, TOHM teknik ekibinin de Milli Takım antrenörleri olarak görevlendirilmelerinden sonra başarıdan başarıya koşmuş ve Türk judosunda ilklere imza atmıştır.

Bugüne kadar ulusal müsabakalarda (ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde); 42 Altın, 36 gümüş, 62 bronz madalya elde eden judocularımız, 
uluslararası müsabakalarda (ümitler, gençler, U23, büyükler, EYOF ve ferdi yarışmalarda); 16 altın, 16 gümüş, 46 bronz madalya kazanarak madalya sayısında tarihi rekorlara ulaşmanın yanı sıra, takım yarışmalarında; Avrupa da Şampiyon, Dünyada üçüncü, EYOF'da şampiyon olan judocularımız ve milli takımımız Türk judosunda ilklere imza atarak büyük bir başarı elde ettiler.

Samsun TOHM Judo Teknik Direktörü Sebahattin ZAYİMOĞLU; 'Son yıllarda elde edilen bu başarılar Türk judosun da TOHM sistemi devreye girdikten sonra gerçekleştirildi. Bundan sonraki beklentimiz diğer Milli Takımlarımızın da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri ile entegre edilip, tamamen Milli kaynaklarımızdan oluşturulacak gençlerimizle sistematik çalışarak Türk judosunun başarı grafiğindeki devamlılığın sağlanmasıdır. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu'na buradan teşekkür ediyorum' dedi.