1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz tarafından  sosyal mesafe kurallarına uyularak, yüzme yarışı düzenlendi.

Atakum Sahili Çobanlı İskelesinde 300 metrelik bir parkurda düzenlenen nefes kesen yarışma 3 farklı kategoride yaş grubunun katılımları ile gerçekleştirildi.

Yarışmada 15-25 yaş grubu kategorisinde Melikşah Çaloğlu, 25-45 yaş kategorisinde Murat Sarımehmetoğlu, 45 ve üstü yaş kategorisinde ise Menderes Eskiçırak birinci geldi. 

Heyecanlı bir yarış olduğunu belirten  Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Korona virüs tedbirleri alarak Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlamak istedik. Bu süreçte sporcular, insanlar oldukça evde kaldı. Hayat eve sığdı. Burada ise tedbirler alınarak bir bayrak yarışı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Yaklaşık 500 metrelik etabı geçmeye çalışan yüzücüler ise uzun bir aradan yarışmaya katıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Yarışmanın ardından dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler il müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından takdim edildi.

15-25 yaş kategorisinde birinci olan Melikşah Çaloğlu ise, "Yarışta ilk başta atladığımda çok öndeydim. Sonlara geldiğimde ise biraz daha hızlanmaya çalıştım. Son gücümü kullanmaya çalıştım. İkinciden 5 metre kadar önde çıktım. Samsun'da çok fazla deniz yarışları olmuyor. Bu etkinlik herkesin katılabileceği bir etkinlik oldu. Her sene olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Yüzmeye gönül verdim"

Karşıya Lisesinde kimya öğretmenliği yapan ve düzenlenen yarışta 45 yaş üstü kategorisinde birinci gelen 55 yaşındaki Menderes Eskiçırak ise güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek, "İngiltere, Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzen ilk Karadenizli benim. 10 kere İstanbul Boğazı, 2 kere Çanakkale Boğazı Türkiye'nin birçok yerlerinde yaş gruplarında birinci oldum. Yüzmeye gönül verdim. İnşallah böyle etkinliklerin devamı gelir" şeklinde konuştu.