19 Mayıs 1919 günü Kurtuluş Meşalesinin yakıldığı ve Milli Mücadele başlangıcının ilk adımının atıldığı yer olan Samsunumuzda 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan 'Spor Şenliği Futbol Turnuvası '7 Kasım 2019 tarihinde oynanan final karşılaşmasının ardından sona erdi.

Her yıl geleneksel olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen 'Spor Şenliği Futbol Turnuvası' bu yılda bir birinden çekişmeli maçlara sahne oldu. 14 Ekimde başlayan, 41 takım toplam da 500 sporcunun katıldığı turnuvanın final karşılaşması Canik Suni Çim Sahada gerçekleştirildi.

Turnuvanın final maçında Eğitim Birsen Takımı ile Yeşilyurt Gurup Takımı karşı karşıya geldi. Taraftarlarında yoğun ilgi gösterdiği çekişmeli maçta Eğitim Birsen Takımı rakibi Yeşilyurt Grup takımını 4-1 skorla yenerek, 2019 yılı Spor Şenliği Futbol Turnuvasının Şampiyonu oldu. Samsun City turnuvayı üçüncü, Esentepe Takımı  dördüncü olarak tamamladı.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalya töreni yapıldı.

Turnuva da dereceye giren takımlara Kupa ve Madalyalarını Samsun Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Eğitim Birsen Başkanı Hamdi Yıldız takdim etti.

Turnuvaya centilmence yarışan tüm takımlarımızı tebrik ederiz.