Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen ‘Zirvede Ben de Varım’ projesi için tırmanma şenliği düzenlendi.

Yaklaşık 350 sporcunun katıldığı projenin sonunda en iyi 41' i belirlendi ve şenlikte eğlenerek yarışma imkanına sahip oldu.

Dağcılığa ve tırmanışa yeteneği olan öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini ve müsabaka heyecanını yaşamalarını sağlamayı amaçlayan proje sonunda yapılan şenlikte yarışmalar başlamadan önce; sporcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı' nın amblemlerinin olduğu dev filamaların yanı sıra Türk Bayrağı' nı da salonun tavanından açtılar. Salonun bir ucundan diğer ucuna kayarak gelen küçük dağcı gösterilere ayrı bir renk kattı.

Daha sonra ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde tırmanış yarışmalarına geçildi. Kategorilerinde başarı göstererek, sıralamaya giren sporculara ödül olarak madalya verildi. Madalyaları, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal AKSOY ve Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman ABANOZ taktılar.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak katılan tüm sporcularımızı kutlar, başarılar dileriz.