Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından, belirli illerde her yıl yapılan Olimpik Gün Etkinliği kapsamında 2017 Yılı Olimpik Gün Etkinliği Hazırlık Toplantısı yapıldı.

6 Haziran 2017 tarihinde, İlkadım Batıpark Alanında yapılacak olan Olimpik Gün Etkinliği’ ne hazırlık amacıyla, Vali Yardımcısı Recep YÜKSEL başkanlığında düzenlenen toplantıya; Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Deaflympics Genel Koordinatörlüğü, GSHSİM Merkez İlçe Müdürlükleri temsilcilerİ katıldı.

Modern Olimpik Hareket’in doğum günü olarak bilinen Olimpik Gün, Dünya' da 200’ün üzerinde ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Asıl amacı; olimpik hareketi kutlamak ve olimpik değerler ile temel ilkeleri, kitlelere ‘Olimpik deneyim yaşatarak’ aktarmak olan Olimpik Gün Etkinliği, olimpiyat oyunlarına katılmadan da olimpizmi yaşama, olimpik ruhu hissetme şansını veriyor.

Bugüne kadar hayata geçirilmiş en kapsamlı eğitim projesi olan etkinliği TMOK, her yıl, çeşitli illerde düzenliyor. Olimpik Gün Etkinlikleriyle; çok genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’ de daha fazla çocuk ve genci bir araya getirerek sporla tanıştırmak, spor yolu ile eğitmek, her yaştan insana sporun coşkusunu yaşatmak ve kişilerin sporun fiziksel ve ruhsal faydalarından yararlanmasını sağlamak amaçlanıyor.