GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞTİRİLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü dâhilinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme’ programı Samsun’da devam ediyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2018 yılında başlattığı ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’ ile hem genç yetenekler keşfediliyor hem de geleceğin milli sporcuları yetiştiriliyor.

TESTLERDEN GEÇİYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda uygulanan bu programda süreç, her yıl eğitim öğretim döneminin ikinci yarıyılında 3. sınıf öğrencilerine uygulanan test ve ölçümlerle başlıyor. Öğrencilere boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi yapılırken, tarama sonucunda yetenekli öğrenciler spora yönlendirilecek.

BRANŞLARA YÖNLENDİRİLECEK

Atakum Sporcu Fabrikası’nda yapılan tarama programına Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar katıldı. Tarama parkurlarında incemeler yapılırken, öğrencilerle sohbet eden Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “Tarama programı sonunda testten geçen öğrencilerimiz, sportif özelliklere göre branşlara yönlendirilecek” diye konuştu.

19 BİN 583 ÇOCUK TARANACAK

Program ile geleceğin şampiyonlarının keşfedildiğini belirten Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “Program kapsamında ilimizde 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek. 3. Sınıf öğrencileri için uygulanan programda, ilimizde tarama mayıs ayına kadar devam edecek. Ölçümlerin ardından yapılan değerlendirmelerden sonra velilerimize bilgi verilerek, çocuklarımızın spora yönlendirilmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

AMAÇ YETENEKLERİ KEŞFETMEK

Samsun İl Milli Eğitim Dr. Murat Ağar ise, “Bu proje kapsamında 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında yetenek taraması ölçümlerinde tüm okullarımızdaki öğrencimizle buluşacağız. Amacımız, tüm okullarımızdaki öğrencilerimizin her birine ulaşarak spor kültürünü aşılamak, yetenek keşiflerini yapmak ve onları spor branşlarına yönlendirmektir” ifadelerini kullandı.