Her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları, Muğla’nın Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına resmi çelenk sunum programıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. 

Bu yılki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri Covid-19 salgını nedeniyle sokaklarda, meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamlarda kutlanmaya başlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Pandemi sonucunda bu yılki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları içinde bulunduğumuz şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde farklı bir konsept ve yöntemle yürütülecektir. Bu doğrultuda gerçekleştirilecek faaliyetlerin en önemli noktasını gençler ve sporcularla doğrudan yüksek etkileşim sağlayan uygulama ve içerikler oluşturacaktır. Böylelikle son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte ülke genelinde negatif ruh halinin dağıtılarak bertaraf etmesi amaçlanmaktadır. Bu yıl gerçekleştirilecek olan kutlamalarda geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin dijital ortamlarda yaşatılması hedeflenmiştir. Gençlerin katılımını sağlayacağı yarışmalar, söyleşiler, konserler, milli mücadele ruhu, Gençlik ve spor bayramı hakkında bilgilendirici içerikler gerçekleştirilecektir. Gençlerin düşüncelerini paylaşabileceği etkinlik ve içerikler hazırlanacak. Spora teşvik için farklı konsept ve kurgular sosyal medyadan yayınlanacak kısıtlı sayıda da olsa mevcut şartların sağlandığı durumlarda saha etkinlikleri de yapılıp sosyal medyadan paylaşılacaktır” dedi.