Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık için "Beraber Yürüyelim" sloganı ile 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımızın katılımıyla yürüyüş düzenlenecektir.
 
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık için "Beraber Yürüyelim" sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu himayeleri ve Samsun Valiliği Gençlik ve Spor il Müdürlüğü koordinesinde 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımızla, 81 ilde eş zamanlı yürüyüş gerçekleştirilecektir. 

2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa’nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacaktır. Temel amacı çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile haraketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişimine hizmet etmek olan bu hafta vesilesiyle tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde Türkiye’nin 81 ilinde, yürüyüş, bisiklet sürme ve çeşitli spor aktiviteleri ile gerçekleştirilecektir.
Bu yıl “Beraber Yürüyelim” sloganının benimsendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması, çevreci ulaşım alternatiflerinin geliştirilmesi, toplumsal yaşam alanlarının daha sağlıklı ve hareketli hale getirilerek düzenlenmesi ve sağlıklı ve aktif yaşama/yaşlanma politikalarının desteklenmesi amacı ile bir dizi sportif etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu himayeleri ve Samsun Valiliği Gençlik ve Spor il Müdürlüğü koordinesinde 22 Eylül Pazar Günü saat 14.00’da 81 ilimizde eş zamanlı olarak “Beraber Yürüyelim” etkinliğine Samsun Valimiz Osman Kaymak, İl Protokolü ve 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımızın geniş katılımıyla Atakum Gençlik Merkezi önünden başlayarak, Çobanlı İskelesi önünde sona erecektir.

Etkinlik:  Beraber Yürüyelim (Yürüyüş)
Tarih: 22 Eylül 2019 Pazar
Saat: 14.00
Güzergah: Atakum Gençlik Merkezi önü(Başlangıç) - Çobanlı İskelesi önü(bitiş)