Samsun, 100. Yıl Spor Şenliğine hazırlanıyor..!

19 Mayıs 1919 günü Kurtuluş Meşalesinin yakıldığı ve Milli Mücadele’ye başlangıcının ilk adımının atıldığı yer olan Samsunumuzda 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan 'Spor Şenliği' başlıyor.

Her yıl geleneksel olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen 'Spor Şenliği' bu yıl ilk kez Bowling, 3x3 Sokak Basketbolunun eklenmesiyle Futbol ve Voleybol olmak üzere dört branşta oynanacaktır. 

14 Ekimde başlayacak olan Spor Şenliği ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla şehrimizde dolu dolu geçen etkinliklere bir yenisini daha ekliyoruz. Samsun Valiliğimiz öncülüğünde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Spor Şenliği bu yıl 100. Yıl kutlamaları kapsamında daha özel ve anlamlı geçecektir. Dört branşta gerçekleştirilecek olan spor şenliğimiz bu yıl bowling ve 3x3 sokak basketbolunun ilk kez eklenmesi ile daha renkli görüntülere sahne olacak. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Samsun'da herkesin spor yapmasını hedefliyoruz. Spor Şenliğimiz çok renkli ve çekişmeli geçecektir. Tüm kurum, kuruluşlar ve halkımızı takımlarını kurup Spor Şenliğimize yarışmaya davet ediyorum' dedi. 

Spor Şenliğine 30 yaş üstü (1989 ve öncesi doğan) oyuncular katılacak olup, son başvuru 7 Ekim 2019 tarihinde sona erecektir.