Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği müsabakaları 25 Mayıs 2016 bugün İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Açılış seremonisine Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, kurum Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Gençlik Merkezleri Müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve sporcular katılım sağladı.

Açılış seremonisinde konuşma yapan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT; ''Sevgili öğrenciler, veliler ve öğretmenler hepiniz hoş geldiniz. Bizlere her daim olanaklar sunan, bu organizasyonların sizler için gerçekleşmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın  Akif Çağatay KILIÇ' a teşekkür ediyoruz. Sizlere, annelerinize, babalarınıza, ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Spor yapın sağlıklı kalın, spor yapın öz güveniniz yerinde olsun, spor yapın ki her daim güçlü olun. O yüzden hep birlikte spora evet, kötü alışkanlıklara hayır diyoruz. Sizlere yarışmalarda başarılar diliyorum hepinizi Allah'a emanet ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından çocuklarla sohbet eden, birlikte oyun oynayan ÖZYURT daha sonra şenlikte yarışan sporculara madalya taktim etti.İki gün sürecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin ilk gününde bin 500'e yakın 1.2.3.4. sınıf öğrencileri mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, bayrak koşusu, ip atlama, kiremit devirme gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı oynayarak eğlendi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yarın sona erecek olup 5.6.7.8. sınıf öğrencileri yarışacaktır. Tüm sporcularımıza başarılar dileriz.