Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye 'de eş zamanlı olarak düzenlediği yaz spor okullarının açılış töreni 29 Haziran 2015 tarihinde İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapıldı.

Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Güven Özyurt, Ghsim Şube Müdürleri, Ghsim İlçe Müdürleri antrenörler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT törenin açılışında yaptığı konuşmada;’’Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye’de düzenlenen Yaz Spor Okullarının açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sona erdi ve okullar tatile girdi. Şimdi sıra yaz spor okullarımızda sporun güzelliklerini, inceliklerini, coşkusunu ve ahlakını öğrenmeye geldi. Bunun en iyi öğrenilecek yerlerden biri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün yaz spor okullarıdır. Bu duygu ve düşüncelerimle sizlere, sizlerin değerli antrönerlerine, sporun altyapısını oluşturan spor kulüplerimize ve sizi bu okullara gitmenizi tavsiye eden ve yönlendiren ailelerinize çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN törende yaptığı konuşmasında; ’’Hepimizin bildiği gibi okullarımız tatile girdi. Bizde yıllardan beri gelen genel kanaat, okullar tatil olunca öğrenciler sadece dinlenir. Hiçbir faaliyette bulunmaz. Halbuki aksine insanlar yorulduklarında dahi başka uğraşlarla uğraşarak kendilerini dinlendirebilirler. Onun için sizlere devletimiz güzel bir fırsat sağlayarak, ülkemizin bütün şehirlerinde yaz spor okulları açıyor. Bu konuda ailelerimize de önemli görevler düşüyor. Yaz tatillerini yavrularımız en iyi şekilde değerlendirip bol, bol spor yapsınlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi ’Sağlam Kafa Sağlam Vucütta Bulunur. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bu yıl ilimizde 25 farklı branşta 8 bin öğrencinin katılımı ile yaz spor okulları düzenledi. Samsun bir sahil kenti. Yaz sezonun başladığı bu günlerde sizlerden yüzme kurslarına katılmanızı ve mutlaka yüzme öğrenmenizi istiyorum. Biz Valilik olarak yüzme kurslarına büyük önem ve destek veriyoruz. İlimizdeki ilkokullarda başlattığımız proje ile bütün öğrencilerimize mutlaka yüzme öğreteceğiz.

İki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlarımız Samsunlu Milletvekillerimizden. Samsunlu gençlerimizi bunun için çok şanslı. Şu an mevcut spor tesisleri konusunda ilimiz ülkemizdeki en şanslı illerden biri. Birçok spor tesislerimizin yapımı bitti. Bir kısmının da  yapım çalışmaları devam etmektedir.Tüm bunları dikkate alarak Samsun aslında gelecekte büyük bir sporcu potansiyeline sahip bir şehir olacak. Şu anda Samsun’da kendi branşların da ulusal ve uluslararası müsabakalara katılıp iyi, çok iyi dereceler alan sporcularımız var. Yapacağımız çalışmalarla bu başarılara daha yukarılara taşıyacağız.Ben sizlerden kendinizi çok iyi yetiştirmenizi istiyorum. Yaz spor okullarına devam ettiğiniz bu 2 buçuk aylık süreçte, yeni arkadaşlar edinip birlikte yaşama ahlakını ve kültürünü, sosyal olarak daha çevreci bir insan olarak yetişmenizi tavsiye ediyorum. Sizleri yetiştirdikleri ve spor yapmaya yönlendirdikleri için hepinizin ailesini ve bu kursların düzenlenmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN konuşmalarının ardından 25 branşta 2015 Yaz Spor Okullarına katılan sporcuların standlarını gezdi.Programda daha sonra ilimizde ve ülkemizde engelliler branşlarında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcuların ödülleri Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN tarafından verildi.Program sonunda sporcular tarafından çeşitli branşlarda spor gösterileri gerçekleştirildi.