İlimizde bu hafta yapılacak olan ''Türkiye Büyükler Güreş Şampiyonası'', ''Küçükler - Yıldızlar Karate Türkiye Birinciliği'', ''Basketbol Gençler Türkiye Birinciliği'' ve ''Türkiye Anadolu Yıldılzarı Ligi Hentbol Çeyrek Final Müsabakaları'' Şampiyonaları ile Samsun spora doyacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, yaptığı açıklamada;  ‘’ Spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen güzide şehrimiz Samsun, bu hafta dört farklı branşta, dört ulusal faaliyete ev sahipliği yapacak. 27 Şubat 2015 tarihinde, İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda dev güreş organizasyona imza atacak. Samsunlu Güreş severlerin büyük ilgi göstermesini beklediğimiz müsabakaların Yaşar Doğu'nun memleketi Samsun’da yapılacak olması ise şehre ayrı bir heyecan verdi.  İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanacak olan güreş müsabakaları 27 Şubat 2015 Cuma günü başlayıp  1 Mart 2015 Pazar günü yapılan final müsabakaları ile sona erecektir. 

Bir diğer büyük organizasyonumuz ise, 27 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında Tekkeköy ilçemiz Bahattin ekinci Spor Salonu'nda başlayacak olan ''Küçükler - Yıldızlar Karate Türkiye Birinciliği'' (Okul Sporları) ve aynı tarihlerde Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda başlayacak olan ''Türkiye Anadolu Yıldılzarı Ligi Hentbol Çeyrek Final Müsabakaları'' ile ilçemiz aynı anda iki dev organizasyona imza atacak. 

2 Mart 2015  Pazartesi günü İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ve Yaşar Doğu Spor Salonu'nda başlayıp  altı gün sürecek olan ''Basketbol Gençler  Türkiye Birinciliği (Okul Sporları) ile de şehrimiz Basketbol'a doyacak. Yerel Lİglerde Amatör futbol maçları ve diğer branşlarda yarışmalar devam edecek. Özyurt büyük önem taşıyan bu Şampiyonalara, Samsun’lu spor severleri davet etti. 

Müsabakalar ücretsiz olup, tüm halkımızı ve spor severleri  bu büyük heyecana, coşkuya ortak olmaya davet ederek, bu dev organizasyonları İlimize kazandıran başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve Samsun Vali'miz Sayın İbrahim Şahin'e teşekkür ediyorum'' dedi.