Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması ve spor yapmaya özendirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında 17 Ekim 2014 cuma günü Canik Atatürk Spor Salonunda  yapıldı spor kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

“ Amatör Spor Haftası “ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen malzeme dağıtım törenine Samsun Valisi sayın İbrahim ŞAHİN, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar yardımcısı sayın Kamuran ÖZDEN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, Canik Kaymakamı İlhan TURGUT, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener AYDIN, Ghsim Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz, Antrenörler, Sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran ÖZDEN, “Ben de bir Samsunlu ağabeyiniz olarak bu hafta içerisindeki etkinliğinizi kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak Amatör Spor Kulüpleri adına Samsun’da yapılacak olan her türlü yatırımı yakınan takip edeceğim. Sizlere her alanda destek olacağımı bildirmek istiyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”dedi.

Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, ’’Sizlerin yerinde olmayı çok isterdim. Aslında yapacağınız spor sadece sizin profesyonelliğe taşımayacak. Aynı zamanda yıllar sonra sağlıklı olmanız için sağlık bankasına atacağınız bir kumbara olacak. Onun için hepimiz sürekli olarak spor yapacağız ve sağlıklı bir hayat yaşayacağız. Samsun olarak bir avantajımız var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Samsun'lu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Samsun Halkının spor yapabilmesi için büyük fedakarlıklar gösteriyor. Bu nedenle bizlere düşen tesisleri kullanarak spor yapmaktır.

Sporla iç içe olmak sağlıklı olmaktır. Sporla meşgul olmak insanın zeki ve çevik olması demektir. Sporla meşgul olmak bizleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak anlamına gelir. Özellikle günümüzde problemlerin en başında gelen sentetik uyuşturucu gençlerimizi, kardeşlerimizi bir spor gibi önemli bir uğraşla meşgul olmamasına neden olan bir olumsuzluktur. Onun için biz bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için sporla uğraşacağız.

Sevgili Gençler; bu imkan ve olanaklar içerisinde bu günden itibaren devamlı olarak bir spor dalıyla uğraşacağız. Eğer siz sporla uğraşır, dünya ve olimpiyat şampiyonu olursanız veya dereceye girerseniz liseyi bitirdiğinizde spor okullarına, akademiye sınavsız giriyorsunuz. Böyle bir fırsatı yakalamak için yaşınız çok uygun. Onun için bu konuda özenli olarak çaba sarf etmenizi istiyorum. Ben başta  Gençlik ve Spor Bakanımıza Sayın Akif Çağatay KILIÇ'a, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran ÖZDEN'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”dedi. 

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener AYDIN, Amatör Spora yaptıkları katkılar için Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran ÖZDEN’e plaket takdim etti.

Daha sonra Samsun adına uluslararası müsabakalara katılan ve başarı elde eden sporculara Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran ÖZDEN tarafından ödülleri takdim edildi. 

Plaket töreninin ardından Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran ÖZDEN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Güven ÖZYURT, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener AYDIN, ve protokol üyeleriyle birlikte Amatör Spor Kulüpleri’ne spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.