Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinin Samsun’da yeni etabı başladı. 

Çocuklarımızın spor branşına yönlendirilmesi için hayata geçirilen projenin; 2017-2018 yılı birinci grubunda seçilip taranan 977 çocuk boy, kilo, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği istasyonlarında taramaya tabi tutuldu. 

15 Şubat 2021 tarihinde Atakum Sporcu Fabrikasında başlayan test ve ölçümlere yeni eklenen denge ve reaksiyon istasyonları ile Samsun genelinde toplam 477 seçilen çocuk taranması panlalanmaktadır. 

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı KASAPOĞLU, Spor Şube Müdürü Murat ALTUN, Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan PERÇİN ve beraberindeki heyet test ve ölçümlerin yapıldığı Atakum Sporcu Fabrikasında antrenör ve öğrencilerimizi ziyaret ettiler.

Test ve ölçümler hakkında uygulama ekibinden detaylı bilgi alan İl Müdürümüz KASAPOĞLU alanda kurulu boy-kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, denge ve reaksiyon istasyonlarında detaylı incelemelerde bulunarak, çocuklara başarılar diledi.