Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix'de yarışan Samsunlu özel sporcularımız Samsun'a döndü.

14 Şubat 2021 tarihinde Samsun Çarşamba Havalimanına iniş yapan özel sporcularımız Esra Bayrak, Fatma Damla Altın, Eda Yıldırım, Edanur Akın, Muhsine Gezer ve Antrenör Aytunç Göz'ü Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Taner Özden ve Spor Şube Müdürümüz Murat Altun çiçekler ile karşıladı.

10-13 Şubat tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen yarışmalarda Esra BAYRAK uzun atlamada 5.39 atlayarak Tokyo 2020 vizesi alırken, Fatma Damla Altın uzun atlamada 5.17 atlayarak 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları A Barajını geçme başarısı gösterdi. Eda Yıldırım ise gülle atma müsabakalarında Türkiye rekoru, gümüş madalya ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları A Barajını geçme başarısı gösterdi. 

Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde il müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu sporcularımızı tebrik ederek çiçeklerini takdim etti. Antrenör Aytunç Göz'e çiçeğini Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan adına Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan takdim etti.

İl Müdürümüz Kasapoğlu, AA muhabirine, 3 sporcunun başarısıyla onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Devletin sporculara büyük destek verdiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve Genel Müdürümüze teşekkür ederiz. Bu başarının ardında devletimizin sunduğu imkanlar var." dedi.

Paralimpik branşlar sorumlusu Aytunç Göz ise "Samsun olarak 3 sporcumuz da 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları barajını geçti. Bu bizim için ilk oldu. Burada büyüklerimiz bizi karşıladı, çok mutlu olduk. Bu başarılarımız kapalı kapılar arkasındaki çocuklara inşallah örnek olur." diye konuştu.

Özel sporcularımızın rekorlar kırarak aldıkları bu sonuçlar ile Samsun tarihinde ilk kez 3 bayan sporcu Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar Barajını geçmiş oldular.

Şehrimizi ve ülkemizi başarıyla gururlandıran sporcularımızı Samsun GSİM ailesi olarak tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.