Halter federasyonunun faaliyet programında yer alan 18 - 21 Eylül 2014 tarihleri arasında 23 yaş altı ve Gençler ferdi Türkiye Şampiyonası bartında yapılacak.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Halter sporcularının Bartın’da yapılacak olan 23 yaş altı ve Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonasına katılacaklarını belirten Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş:”Samsunda’da Halter sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle Halter ’de Avrupa ve Dünya Şampiyonasına gidecek kadar iyi sporcularımızın olması zaman içeresinde elde ettiğimiz başarılara somut bir örnek teşkil etmektedir” dedi.
 
Demirtaş ”Özellikle Ulusal ve Uluslararası müsabakalara katılan Halterci sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Genç sporcularımızın elde başarılar yeni sporcularımızı da motive ediyor. 18 – 21 Eylül 2014 tarihleri arasında Bartın ilinde yapılacak olan Türkiye Halter Şampiyonası’na 8 sporcumuzu gönderiyoruz. Şampiyona öncesinde sporcularımız çift antreman yaparak hazırlıklarını sıkı bir şekilde tamamladılar.Bu yarışma aynı zamanda TOHM seçmesidir.  Ben ilimizi çok iyi bir şekilde temsil edip alacakları madalyalar ile bizleri mutlu edeceklerine inanıyorum. Sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.