Kovid-19 pandemi salgını nedeniyle hazırlık kamplarına ara veren Ümit Erkek Milli Takım judocuları ve Samsun Tohm (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) Judo sporcularımız Samsun'da ilk dönem çalışmalarına sosyal mesafe, hijyen kulları ve kontrollü uygulamalarla başladı.

Spor faaliyetlerine zorunlu ara verilmesine neden olan Kovid-19 pandemi salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra Milli takım judocuları ve TOHM judo sporcularımız 19 Mayıs Üniversitesi kampüsünde ağırlık antrenmanlarına başladı. 

10 Eylül 2020 tarihine kadar sürecek kampın ikinci etabı Kovid-19 testinin yapılmasının ardından Canik TOHM tesislerinde devam edecek.

Teknik Direktör Sebahattin Zayimoğlu; 'Kampın iki etap olarak planlandığını belirterek, kampın 14 günlük 1. etabını 16 Ağustos'ta 19 Mayıs Üniversitesi kampüsünde başlattık. Kampın, 2. etabı ise tüm sporcular Kovid-19 testine tabi tutulduktan sonra TOHM tesislerimizde devam edeceğiz. Birinci etapta pandemi sürecinde kaybedilen motorik performans eksikliklerini tamamlama çalışmaları yoğunlukta olurken, sporcularımızın psikolojik geri dönüşleri de sağlanmaya çalışacağız. Kampın 2. etabında ise, kondisyonun yanı sıra, teknik çalışmalar programa dahil edilecektir. Pandemi sonrası ilk kampımız kurallara uygun şekilde, gerekli önlemlerle, eksiksiz bir şekilde tamamlayacağız. Bizlere burada tüm imkanların temin edilmesini sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı KASAPOĞLU’ na, teknik heyet ve sporcular adına şükranlarımızı sunarız' dedi.