Dünyanın en büyük 2. havacılık festivali olan ve 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde" yarışacak olan Atakum Gençlik Merkezi Teknoloji Takımlarımız, il müdürümüz İsmail Kasapoğlu'na teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.

Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak olan Atakum Gençlik Merkezi Teknoloji takımları, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.

Atakum Gençlik Merkezi Teknoloji Atölyelerinde 4 ayrı kategoride 7 aydır teknik çalışmalarını sürdüren Tanyeli Roket Takımı Alçak İrtifa, TR Roket Takımı Yüksek İrtifa, Miralay Döner Kanat İHA ve Hezarfen Sabit Kanat İHA takımlarımız ilk ÖTR raporlarını geçerek, kritik tasarım raporlarına hazırlanıyorlar.Her takımın kendi kategorisinde bir çok deneyleri yapılarak en iyi sonuçlar alınmaya çalışılıyor. Dron ve İHA'ların prototipi üretilirken ve aynı zamanda İHA'ların prototipi üretildikten sonra uçağın üretimine geçilecek. 

2019 yılında 3.lük alan TR Roket Takımı bu yıl Gaziantep'te düzenlenecek olan yarışmalarda 6 Bin metrede yarışamaya katılacak ve süpersonic patlama yapacak. Tanyeli roket  takımı ise alçak irtifa 1500 metre de yarışarak Samsun'a en iyi sonuçları alarak dönmeyi planlıyorlar. 

Çalışmalarında çok büyük yol alan takımlarımız bu süreçte kendilerinden maddi manevi desteklerini esirgemeyen il müdürümüz İsmail Kasapoğlu'nu ziyaret ettiler. 

İl Müdürlüğü binası toplantı salonunda gençleri ağırlayan il müdürü Kasapoğlu; 'Ziyaretlerinden dolayı gençlere teşekkür ederek, teknoloji alanındaki yaptıkları çalışmaların ilimiz, ülkemiz ve İslam coğrafyaları için gelecekte çok büyük başarılar elde edileceğinin kıvılcımıdır. Çalışmalarınız ve gayretleriniz için sizi tebrik ediyorum. Gaziantep'ten büyük başarılarla döneceğinize inanıyorum bizler il müdürlüğü ve bakanlığımız olarak her zaman en büyük destekçileriniz olacağız' dedi.

Konuşmaların ardından Teknoloji Takımı öğrencileri il müdürümüz İsmail Kasapoğlu'na çiçek takdim ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.