Türkiye genelinde 81 İlde eş zamanlı yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıkları'nın ortak projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesinde yeni sezonda 2. Aşama Mart ayında başlıyor.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerin katıldığı projede öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri ile değerlendirilecek. 

Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan geleceğin şampiyon sporcularının tespit edilip yetiştirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin tanıtımı ve projeye destek verilmesi amacıyla İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ile birlikte, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz'ı makamında ziyaret ettiler. 
                                 
Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz'ın makamında gerçekleştirilen toplantıda; Vezirköprü ve Havza ilçelerinde eğitim gören 3. sınıf öğrencilerinin taranıp yeteneklerinin keşfedilmesi için,  İl Müdürümüz İsmail Kasapoğlu Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz ve Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ile birlikte fikir alışverişinde bulundular.

Proje kapsamında Vezirköprü'de bin 588 öğrenci Havza'da ise 380 3. sınıf eğitim gören öğrenci taranıp yetenekleri keşfedilecek. İlçe protokollerinden destek sözü alan İl Müdürümüz İsmail Kasapoğlu, gezilerine ve projenin tanıtımına devam edecek.

Ziyarette ayrıca, Spor Şube Müdürümüz Celalettin Kapçak, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan yer aldı.