Samsun'un İlkadım ilçesinde ana sınıfı ve ilkokul 1 ile 4 arasında eğitim gören öğrencileri kapsayan 'Buza İlkadım' projesi 11 Şubat 2020 (bugün) start aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Karadeniz’in ilk ve tek Buz Sporları Salonunda hayata geçirilen projenin ilk gününde, İlkadım Kazım Orbay İlkokulu öğrencilerinin buz pistinde alanında uzman Antrenörler tarafından eğitimleri başladı.

İl Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği 'Buza İlkadım' projesi İlkadım ilçesi ana sınıflarında eğitim gören 6 yaş grubu öğrenciler ve 1-4 arası ilkokulda eğitim gören öğrencilerin tümünü kapsıyor. 

Proje hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz bu anlamlı projemizde anaokulu, 1 ile 4 sınıf öğrencilerimizi buzla buluşturmak istedik. Öğrencilerimizin hayatına buz branşındaki sporları aşılamak istiyoruz. Buz Sporları Tesisimiz Türkiye'de nadir tesislerimizden bir tanesidir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimize yapılan bu tesisimizde, 'Buzda İlkadım' projesiyle anaokulu ve ilköğretim öğrencilerimize bu sporu sevdirip, aşılayıp taçlandırmak istiyoruz. Amacımız sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir birey yetiştirmek. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını spor ile geçirmelerine katkı sağlamaktır. Öğrencilerimizle hedefimiz oldukça yüksek. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ilgi duyarsa burada bir yetenek taraması gibi buza yetenekli olan öğrencilerin keşfedilip Türkiye'de ve Avrupa'da ses getirecek sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz. Bütün ekip arkadaşlarımız ile birlikte alt yapıyı hazırladık. Buz Pateni Federasyonu ile iş birliği içerisindeyiz. Federasyonumuzun da  katkıları ile burada buz pateninde ciddi anlamda sporcuların yetişeceğine inanıyoruz bunun ilk tohumunu da bugün burada attık'' dedi