Geleceğin şampiyon sporcularının tespit edilip yetiştirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, Mayıs 2018’de başlatılan proje ile adım adım Samsun'un spor altyapı haritası oluşturuluyor.

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' hazırlıkları kapsamında Terme, Çarşamba, Tekkeköy Kaymakamları ve Çarşamba Belediye Başkanını makamına ziyaret eden İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu projenin ilçelerde uygulanabilir olması için Kaymakam ve Belediye başkanlarına projeyi anlatarak fikir alışverişinde bulundular.

İlçe protokollerinden destek sözü alan İl Müdürümüz İsmail Kasapoğlu, ilçe gezilerine ve projenin tanıtımına devam edecek.

Ziyarette İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu'na; Spor Şube Müdürümüz Celalettin Kapçak, Tekkeköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri eşlik etti.