Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda Samsun Amatör Ligi'nde 2019 yılında Şampiyon olan takımlara ve amatör branşlarda Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda başarı gösteren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener Aydın başarılı sporcuları kutladı. 

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı konuşmasında, “Bu gece Dünya ve Avrupa'da derece yapan 20 sporcumuza ödül vereceğiz. Türkiye özel sporda ciddi bir mesafe kat etti. Samsun ilimizden uluslararası arenada 95 derece ve Türkiye'de 377 derece yapmış sporcumuz var. Bu anlamda Samsun için bir spor kentidir diyebiliriz” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise  konuşmasında, “Bizler sporda, sanatta, sanayide, bilimde, eğitimde ve sağlıkta her alanda iddialı olmak durumundayız. Bu iddialı ülkenin iddialı kenti Samsun ve iddialı Samsunun gençleri sizlersiniz. İlimizde her branşta müthiş salonlarımız var. Bu salonlar bizlere sorumluluk yüklüyor. Bu salonlarımızda uluslararası müsabakalarda kan rengini şehitlerimizden alan bayrağımızı göndere çektirecek, İstiklal Marşımızı bizden başkalarına da dinletecek gençler bekliyoruz. Samsun’a spor kenti özelliğini kazandıran sizlersiniz. Ben sporcu kardeşlerimden şunu bekliyorum. Öncelikle Samsun ve Türkiye birincilikleri daha sonra arkasından kendinize bir uluslararası başarıyı hedeflemelisiniz. Tabi ki futbol çok önemli bir branş ve Samsunspor bunların baş aktörüdür. İsteğimiz Samsunspor’un süper lige çıkarak kalıcı olmasıdır. Özel sporda şuan Türkiye bir atakta ve özel sporcularda başrolü Samsun çekiyor. Diğer spor alanlarında da bunu bekliyoruz” dedi.   

Konuşmaların ardından ödül almaya layık görülen sporculara ve kulüplere ödülleri ve kupaları Vali Osman Kaymak Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. 

Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve amatör spor kulüpleri başkanı ve sporcular katıldı.