Valimiz Sayın Osman Kaymak, 03.09.2019 Salı günü saat 15.00’de Uluslararası yarışmalarda Samsun’umuzu gururlandıran Samsunlu sporcularımızı makamında kabul etti.

Valimiz Sayın Osman Kaymak, 28 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix 9. ve son ayak müsabakalarında Uzun Atlama Branşında 5.17 lik derecesi ile üst üste 7.kez Altın Madalya kazanan Samsunlu Sporcumuz Esra Bayrak, 19-25 Ağustos 2019 tarihlerinde İspanya’da Dünya Yıldızlar-Gençler Okçuluk Şampiyonasında Makaralı Yayda Dünyü 3.sü Emirhan Kısa ve 23 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihlerinde Macaristan'da düzenlenen Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Devrim Aydın, gümüş madalya kazanan Yunus Ercin ve Gizem Kocaoğlu ve bronz madalya kazanan Beyza Aydın’ı tebrik ederek, çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında ‘Genç sporcularımız her gün güzel haberlerle Samsun'umuzu mutlu ediyorlar. Diyoruz ki Samsun bir spor kenti. Spor altyapımız çok iyi. Sporda başarmak çok önemlidir. Başarı elde etmek sonraki sporculara büyük bir motivasyon oluyor. Ben sizleri öncelikle tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin. Sizler bizlere büyük bir gurur yaşattınız.

Daha yolun başındasınız, ileriki yıllarda daha nice başarılar ile yolunuza devam edin. Biz istiyoruz ki milli sporcu milli birliğimizi, kültürümüzü, atalarımızı ve şehitlerimizi bilsin. Müsabakalarda mücadele ederken şehitlerimizi unutmasın. Bizler için, bayrak için, vatan için ve ezan için canını feda eden şehitlerimiz için mücadelesini yaparak bayrağımızı göndere çektirsin.

Sizler sahada mücadele ederek milletimizin onurunu ve şerefini daha yükseğe çıkarıyorsunuz. Bunun için diyorum ki her mücadeleye çıktığınızda şehitlerimiz aklınıza gelsin. Bu bilinçle ben bu gençlerde bunu görmekten ilin valisi olarak çok mutluyum Allah sizlerden razı olsun. Sizlere sağlıklı bir yaşam diliyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınızı ve ailelerinizi kutluyorum. Daha nice başarılar diliyorum.’ dedi.

Sayın Valimiz konuşmasının ardından milli sporcularımızın müsabakalarda derece yaptığı videoları izledi. Daha sonra Fransa'da düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix 9. ve son ayak müsabakalarında altın madalya kazanan milli sporcumuz Esra Bayrak Fransa’dan getirdiği Eyfel Kulesi biblosunu Valimiz Sayın Osman Kaymak’a takdim etti.

Ziyarette ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu’da hazır bulundu.