Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Biz Müslümanları neşe ve sevinç ikliminde buluşturan ve bu sevinci sonsuzluğa taşıyan önemli zaman dilimleridir Bayramlar. Rahmet ve bereket dolu bu müstesna günde, Milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde bir kez daha Kurban bayramına ulaşmanın ve idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban, teslimiyetin, sadakatin, vefa ve yardımlaşmanın, paylaşmanın adıdır. Yüce Rabbimizin Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim’de buyurduğu gibi Kurban vesilesiyle Cenab-ı Allah’a ulaşan bir müminin takvâsıdır. Kalpteki takvâdan maksat ise iman, samimiyet ve Allah'a duyulan saygıdır.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da selâmlaşarak, kucaklaşarak, ziyaretleşerek kalpler arasında muhabbet köprüleri kurarak yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşma gayreti içerisinde olmamız gerekir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın daha da yoğunluk kazandığı bu manevi atmosferde ihtiyaç sahiplerini, yetim ve öksüzlerimizi, şehitlerimizin evlatlarını unutmayalım. Onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza ve tüm İslâm Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."