Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen "KOŞABİLİYORKEN KOŞ" projesi kapsamında Yakakent Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz tarafından İlçe halkı ve kahraman mehmetçiğimizin katılımıyla Yakakent Cumhuriyet Meydanın'da ve Yakakent Sahil yolunda etkinlikler düzenlendi.

Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi 2018 yılında da ilçelerimizde de tüm hızıyla devam ediyor.

İl müdürlüğümüzün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye halkımıza spor yapma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesi ilçelerimizde bulunan spor tesislerinde ve halka açık alanlarda çeşitli branşlarda, belirlenen koordinatörler sorumluluğunda her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlıyor. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin mutluluğunu hissederek, katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanabiliyorlar.
 
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak katılım gösteren herkese teşekkür ediyor ve tüm halkımızı spor etkinliklerine katılmaya davet ediyoruz.