Judo Milli takımı, Tohm Judo takımı ve Gürcistan’ın Gori takımı sporcularının da yer aldığı ‘Ortak Randori Çalışma Kampı’ Canik Atatürk Spor Salonu Tohm Antrenman salonunda, 03. 11. Ocak 2018 tarihleri arasında planlandığı gibi başladı.

2018 yılının ilk kampı olan ‘Ortak Randori Çalışma Kampı’nı ziyaret eden il müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz sporcular ile sohbet ederek; ‘’siz değerli sporcularımızı ve hocalarımızı Samsun’da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Hepiniz Samsun’a hoş geldiniz. Burada bulunmanızın önemli bir nedeni var. Hepiniz Judo kariyerinizde belirli başarılar elde etmiş sporcularsınız. Samsun Tohm Judo son yıllarda büyük bir başarı elde etti. Ülkemiz Judo branşında madalya sıralamasında dünya sıralamasında iyi bir noktada yer alıyor. 2018 yılı hepiniz için başarılı bir sezon olmasını diliyorum’ dedi.

Samsun Tohm Judo Teknik Direktörü Sebahattin Zaimoğlu 2018’in ilk kampını Türkiye’de ve Avrupa da nadir bulunan tesislerden birisi olan TOHM Judo Antrenman merkezimizde yapıyoruz. Bu kamp Samsun Tohm Judo sporcuları, Ümit Milli takımı ile Gürcistan Gori takımı ve Milli Takım sporcularının da yer aldığı Judonun deyimiyle ‘Ortak Randori Çalışma Kampı’ olarak adlandırılıyor. Bu kampın amacı iyi sporcuların senenin belirli günlerinde bir araya gelip birbirlerine en üst düzeyde verimli antrenman ortamının sağlanmasıdır. Bu kamp Dünya Judo Federasyonu ve Avrupa Judo Federasyonunun uyguladığı kamp sistemidir ve bizde bu kamp sistemini ülkemizde hayata geçirildi. 

İlerleyen dönemlerde bu kampa birkaç ülke daha davet ederek daha geniş çaplı şekilde gerçekleştirilmesi düşünülüyor. 19-21 Ocak 2018 tarihleri arasında Mersin de sezonun ilk şampiyonası olan ‘Ümitler Türkiye Şampiyonası’ yapılacak ve Samsun Judo Tohm ekibi ‘Ümitler Türkiye Şampiyonası’na 20 sporcu ile katılım göstermeyi planlıyoruz. Bu sezonda geçtiğimiz yılda olduğu gibi Ümit Milli Takımını, Samsun Tohm Teknik ekibi aynı zamanda Milli Takım Antrenörü olarak çalıştırıyor. Biz geçtiğimiz sezon Tohm ekibi ve Milli Takımı entegre ederek aldığımız başarılardan dolayı bu sene de bu kampı Samsun’da Tohm Judo ekibimiz ile gerçekleştiriyoruz. Bu entegrasyonu sağlayan Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’a teşekkür ediyoruz. Sezonu erken başlattık, İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz. Temmuz ayına kadar çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz beye TOHM sporcularımıza ve tüm sporcularımıza verdiği desteklerden ve yakın alakasından dolayı tüm ekibim adına teşekkür ediyoruz.