2021 - 2022 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Samsun GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılış töreni gerçekleştirildi.

Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşması ve geniş kitlelere yayılmasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kuruluş günü olan 29 Haziran’da gerçekleştirilen GSB Spor okullarının açılışına, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Şube Müdürleri, 37 branştan sporcular, antrenörler, veliler katıldı.

Açılışta gösteri yapan sporcular renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinlikte ilk sahne alan engelli sporcuların sunduğu halk oyunlar gösterisi büyük beğeni topladı. Sonrasında Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı sporcular teker teker hünerlerini sergiledi. 

Yaz okulu hakkında bilgi veren Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Amacımız çocuklarımız ve gençlerimiz spor ile tanışıp, kaynaşsın, amatör spor kulüplerine buradan kaliteli ve yetenekli sporcular gönderelim istiyoruz. Çünkü Samsun spor şehri. Antrenör arkadaşlarımız ile beraber, çocuklarımızı eve bağlı bırakmayarak, salonlarımızı cıvıl cıvıl yapmak istiyoruz. Biz 37 branşta 17 ilçemizde gençlerle beraber bu yazı doya doya geçireceğiz" dedi.

17 ilçemizde hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları 05 – 18 yaş  grubundaki çocuk ve gençlerin (engellilerde yaş sınırı yok) faydalanabileceği eğitimler yüzme branşı hariç ücretsiz olacaktır.

Müracatlar için bulunduğunuz ilçedeki Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerimize giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.