İsrail'in Eilat şehrinde düzenlenen Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonasına 37 ülkeden 498 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Şampiyonada kızlar 15 yaş altı 81 kiloda koparmada gümüş, silkmede ve toplamda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan İlkadım Belediyesporlu Milli Sporcu Esma Alper, Türkiye'nin ve Samsun'un gururu oldu.

İlkadım Belediyesporlu Milli sporcu Esma Alper bugün yurda döndü.

Esma Alper'i Samsun Çarşamba Havalimanında '' Hoş Geldin Şampiyon'' pankartı ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman, federasyon yetkilileri ve sporcuların aileleri çiçeklerle karşıladı.

Karşılama sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren şampiyon Esma Alper, İstiklal Marşı'nı okutmanın onurunu yaşadığını Türk Bayrağı'nı İsrail'de dalgalandırmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Alper, "Öncelikle aileme, sporun ve sporcunun destekçisi olan İlkadım Belediye Başkanımız Sn Necattin Demirtaş' a, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğluna, İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman'a, Antrenörlerime, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'a destekleri için teşekkür ediyorum '' dedi.