Fransa'da düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix 9. ayak müsabakasında uzun atlama branşında 5.17 lik derecesi ile Samsunlu sporcumuz Esra Bayrak altın madalya kazandı. 

Uzun atlama branşında üst üste 7. kez altın madalya kazanan sporcumuz Esra Bayrak'ı Samsun Havalimanında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu çiçekler ile karşıladı.

2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için gerçekleştirilen World Para Athletics Grand Prix’lerde bu sene katıldığı tüm Grand prixlerde üst üste 7 kez altın madalya alarak en fazla puanı toplayan ve bu alanda dünyada bir rekora imza atan  sporcumuzu il müdürümüz Kasapoğlu, başarılarından ötürü tebrik etti.

Esra Bayrak konuşmasında; 'Yorucu bir sezondu ve ufak bir sakatlığım vardı ama Antrenörüm Aytunç Göz beni yine kürsüye çıkardı ona teşekkür ediyorum. 2019 yılındaki tüm Grand Prixlerde Bayrağımızı göndere çektirmeyi başardım. Kimin başardığının önemi yok yeter ki bizim Bayrağımız hep en tepede olsun ve ben bunun için tüm azmimle mücadele edeceğim. Hedefim 7-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve ilk dört sporcunun doğrudan Tokyo 2020 biletini alacağı Dünya Para Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanmak. Desteklerini benden esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu'na çok teşekkür ediyorum.