Spor Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılında başlattığı  Anadolu Ligi  yarışmalarının 1. etabını bay ve bayanlarda 1. olarak geçen Samsun İl Karması, 10-11 Mart 2014 tarihlerinde Çorum da yapılan yarı final etabınıda bay ve bayanlarda 1. olarak tamamladı.

            Yarışmalara 9 erkek, 8 bayan sporcu ile katılan Samsun İl Karmaları, gücünü bir kez daha göstererek rakiplerine göz dağı verdi. Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürü Güven Özyurt,  Judo da 2-3 yıldır iyi bir alt yapı çalışması başlattıklarını belirterek "Yeni atanan atrenörlerle İlimizde tüm branşlarda sporu tabana yayma projelerini uyguladıklarını, bunun en önemli ayağının ise,  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un Başkanlığında, 19 Mayıs Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen Sportif Yetenek Taraması projesidir. Başarılı olan judocuları ve hocalarını kutluyor başarılarının devamını diliyorum." dedi.

                 Judo İl temsilcisi Tahsin Çokokumuş,  İl ve TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu ise; 3 yıldır devam eden judoyu, okullar aracılığı ile tabana yayıp potansiyel arttırma, planlı bir uygulama içerisinde ortak çalışmalarla, birlikte üretme prensibi ile Samsun judosunu topyekün güçlü kılma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Bu yolda, öncelikle, antrenörlerimiz, Fatma Zayimoğlu'na, Mustafa Balcı'ya, Bülent Oral'a, Yunus Aktaş'a, Ayhan Balcıy'a, Mustafa Soytürk'e, Barış Özen'e, Ayşın Malkoç'a ve Cesur Çakır'a gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyoruz inanıyoruz ki bunun devamında üst seviyelerde de güzel sonuçlar gelecekte Samsun judosunu bekliyor" dedi.