Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) işbirliğiyle, ülkemizdeki Suriyeli gençlerle Türk gençlerimizin kardeşlik duygularını geliştirmek adına “ Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası” adıyla futbol turnuvası düzenlenecektir. 

Karadeniz’den tek takım Samsun olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Batman ve Mardin illerinden birer takım olmak üzere, turnuvaya 16 takım katılacaktır. Her takım 9’u Suriyeli 9’u Türk vatandaşlarından oluşacak olup toplam 18 kişilik kadro belirlenecektir. Turnuvanın ön elemeleri ve çeyrek final maçları 7-14 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecektir. Ardından yarı final maçları 15-16 Aralık 2016 Bursa’da ve Final maçı ise 18 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da yapılarak turnuva sona erecektir.

Atakum Gençlik Merkezi Müdürü ve takımın antrenörü Salih Sever, “Samsun Gençlik Merkezi takımı olarak turnuvaya katılacağız. Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde şampiyon olan takım Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon takımları ile maç yapacak. Gençlik Merkezi takımının hedefi turnuvanın Avrupa ayağında yer alabilmek. "Türk ve Suriyeli" gençlerin oluşturduğu bu anlamlı turnuvada amaç yeşil sahalarda barışı ön plana çıkarmak. Burada amaç sosyal uyumu sağlamak, gençleri topluma kazandırmak. " dedi.