21-22. Mayıs. 2016 tarihlerinde, Polonya' da yapılan Ümitler Avrupa Kupası' nda, tek madalya Samsun TOHM’ lu Eren AKSOY' dan.

         Polonya' da, 26 ülkeden, 510 sporcunun katılımı ile yapılan EJU Faaliyeti Avrupa Kupası' na, Milli takımımız toplam 13 erkek sporcu ile katılırken, 60 kg’ da TOHM’ lu sporcumuz Eren AKSOY gümüş madalya alarak, şampiyonada madalya alan tek sporcu oldu.

        Samsun TOHM Teknik Direktörü, Sebahattin Zayimoğlu, antrenörler, Erdal Doğan, Furkan Othan ve Erkut Şahin; "TOHM 'da bulunan sporcularımızın büyük bir bölümü ümit kategorisinde olan sporculardır. 2016 Ümitler Türkiye Şampiyonası' nda çok önemli bir ivme yakalayarak, şampiyonada TOHM’ lu sporcular 10 madalya elde edip, Ümit Milli takımımızın büyük çoğunluğunu oluşturdular. Bu çıkış, 2016' da başlayan Avrupa kupalarına da yansıyarak, sporcularımız bugüne kadar gidilen tüm Avrupa kupalarından madalya ile döndüler ve bu sporcularımızın önemli bir bölümü TOHM’ a seçilene kadar , tanınan, bilinen sporcular değillerdi. Bu da, bir sistemin içerisinde bulunan sporcunun daha hızlı yol alacağının göstergesi olmuştur. TOHM’ un kuruluş amacı ve Türk Sporu' na olimpik performansta yapacağı katkı somut olarak bir kez daha ispatlanmıştır. Bunun böyle olduğunu biz teknik adamlar olarak zaten biliyorduk. Ancak, Türkiye' de TOHM’ un yeni kurulan bir sistem olması, iki buçuk yıldır, yapılanma sürecinde, camiamızdan tam destek konusunda biraz zaman kaybettirmektedir. Ama görülüyor ki, zor şartlarda geldiğimiz bu noktadan sonra arkadaşlarımızın diğerleri de ülke sporunun geleceği için bu gerçeği kabulleneceklerdir. Ancak, bu yolda ilerlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun, TOHM kalitesini olması gerektiği ölçülerde tutarak, sulandırmadan yolumuza devam etmemiz gerekliliğidir. Bu çok önemlidir. Bu vesile ile Spor Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor ve sporcumuzu başarısından dolayı kutluyoruz."