Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ile İşitme Engelli Öğrenciler Spor Şenliği yaptılar.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan Türkiye Beyazay Demeği'nin başlattığı "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklara Eğitim Dinlenme ve Rahabilitasyon Kampında Aşmak İçin Hareket kampanyası kapsamında spor şenliği yapıldı. 

Felsefesi; engelleri beraberce hareket ederek aşmak ve birlikte yaşama kültürünü geliştirmek olan “Aşmak İçin Hareket” kampanyası, yüz bin engelli ve yüz bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedefliyor. Bu kampanyayla kapsamında; İşitme Engellilerin toplumla bütünleşmelerine yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun Engelliler Federasyonu ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Tıp Doktorluğu öğrencilerine yönelik İşaret Dili eğitimi veriliyor.

Spor şenliğine, Valilik Protokol Müdürü Çağlayan TURHAN, Samsun Büyükşehir Belediyesi' nden Şube Müdürü Mümin TAN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi' nden Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sevilhan MENNAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü' nden Şube Müdürü İrfan YÜKSEL, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nden Şube Müdürleri Şeyda Sağlam GÜNDÜZ, Gaye GÜMÜŞ, Tuğba ÇİMEN, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AKBULUT katıldı.