2016 yılı için hazırlık çalışmalarını başlatan Genç Milli Takım, 25 Nisan – 06 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Samsun’ da “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi” sporcuları ile birlikte ortak kampa başladılar.

Genç Milli Takım Baş Antrenörü Sezer Huysuz ve antrenör Onur Akgün; “Bu kamplarda amacımız, sporcularımızı fiziksel, teknik ve mental olarak daima hazır tutup, Avrupa Şampiyonası öncesinde katılacağımız Avrupa kupalarında tespit edeceğimiz eksikliklerin bir sonraki kamplarda giderilmesi yönünde çalışmalar yaparak, performanslarını hedef şampiyona için en üst düzeye getirecek bir planlama içerisinde olmak. Bunun için TOHM kadrosu ile çalışarak, antrenmanlı, elit bir kadroyla hem daha hızlı yol alacağız, hem de TOHM ve Milli Takım Kadrosu sporcularının karşılıklı birbirlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Bu, son derece memnuniyet verici bir gelişmedir. TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu hocamıza ve tüm teknik ekibe gösterdikleri yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.” diye konuştu.

TOHM Teknik Direktörü, Sebahattin Zayimoğlu ise; “Antrenörlerimiz Erdal Doğan, Erkut Şahin ve Furkan Othan ile birlikte TOHM’ u, iki buçuk senedir tam da bu noktaya getirmek için çabalamaktayız. Yani, TOHM ve Milli Takımların birbiri ile bütünleşmesini sağlamak için. Çünkü her ikisi de aynı amaca hizmet ediyor. Bunun aksini düşünmek mantıksızlık olur. Zaten TOHM’ un kuruluş amacı da; sporcuların performanslarını belli bir performanstan sonra daha üst seviyelere, olimpik performans noktasına, devlet desteği ile elde edilen tüm olanaklardan yaralanmalarını sağlayarak, daha çabuk yoldan taşımaktır. Bunun için 2016 yılında, Federasyon Başkanımız Fatih Uysal’ ın da destekleri ile Ümit ve Genç Milli Takımların TOHM’ la bütünleştirilmesi projesi kapsamında, Milli Takım kamplarının Samsun TOHM’ da yapılması uygulamasını başlatmış bulunuyoruz. Ülkemiz judosu için hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.