Yılın ilk uluslararası organizasyonu olma özelliği taşıyan Karate 1 Premier League Paris Open, yapılan final maçlarıyla tamamlandı. Fransa'nın başkenti Paris'teki  organizasyonda millilerimiz iki altın, bir gümüş, dört de bronz madalya kazandı.

Bu yıl 20. kez düzenlenen Karate 1 Premier League Paris Open'da, 75 ülkeden 985 sporcu mücadele etti . Ay yıldızlı ekibimiz, 13 erkek 10 bayan sporcu ile toplamda 11 kategoride ülkemizi temsil ederken, Paris Open'ı iki altın, bir gümüş ve dört bronz madalya ile noktaladı.

Avrupa ve Dünya şampiyonu milli karatecimiz Enes Erkan çıktığı final maçında geçen yıl Paris'te üçüncülük kürsüsüne çıkan Shahin Atamov ile karşılaştı. +84 kiloda altın madalya için mücadele eden milli sporcumuz, Azeri rakibini 3-0 ile geçerek kürsünün zirvesine çıktı.

Son gün tatamiye inen temsilcilerimizden 61 kiloda Merve Çoban ve +68 kiloda Mücessem Buse Avcu, rakiplerini eleyerek final maçına çıktılar.

61 kiloda Dünya ve Avrupa üçüncümüz Merve Çoban, finalde 2012 Dünya şampiyonu Lolita Dona ile karşılaştı. Maç boyunca dengeli bir oyun sergileyen milli sporcumuz, rakibine puan dahi vermeden 3-0 galip gelerek altın madalyayı boynuna astı.

Merve'nin ardından tatamiye çıkan +68 kiloda Türkiye üçüncümüz Mücessem Buse Avcu da altın madalya için geçtiğimiz yıl bu adreste üçüncü olan Fransız Laure Anne Florentin ile karşılaştı. Genç sporcumuz, 1-1 eşitlikle sonuçlanan maçta hakem kararıyla Fransız rakibine mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı. 

67 kiloda 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonu milli karatecimiz Burak Uygur ise, yarı finalde karşılaştığı ev sahibi ülkeden Marvin Garin'e 1-0 mağlup oldu ve repesaj finaline kaldı. 21 Yaş Altı Dünya üçüncüsü Macar Ferdinand Tamas ile repesaj final mücadelesi yapan temsilcimiz, rakibini 3-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Böylece Paris'te ilk iki gün alınan üç bronz madalya ile birlikte toplamda yedi madalya toplayan sporcularımız, başarılı bir organizasyonu geride bırakırken ülke sıralamasında da üçüncü olarak Paris Open'ı noktaladı.