Çarşamba Belediyesi Kano Takımı 22- 24 Ağustos tarihlerinde Sakarya' da yapılan Kano Türkiye Şampiyonasına katılan takım sporcular şampiyona da 2 altın, 1 bronz madalya ile göğsümüzü kabarttı.<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>22- 24 Ağustos tarihlerinde Sakarya' da yapılan Kano Türkiye Şampiyonasına katılan Çarşamba Belediyesi Kano Takım sporcuları turnuva da dikkat çekti. Turnuvaya gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde olmak üzere 12 sporcu ile katıldı. Çarşamba Belediyesi kano sporcuları şampiyona yarışlarında beş yüz ve bin metre yarışlarında Milli Sporcu Kerim Tenha 2 altın, 200 metre minik bayanlar' da Fatmanur Ertürk'le de bronz madalya kazanarak dikkat çekti. Şampiyona da 2 altın madalya kazanan Milli Sporcu Kerim Tenha, yapılacak Slovenya'da yapılacak Olimpik Umutlar Yarışmalarında Türkiye'yi temsil etmek üzere Milli Takıma seçildi. Tenha, Slovenya'da ki Olimpik Umutlar Yarışmaları için Sakarya' da Kano Milli Takımına katılarak çalışmalara başladı. 

Çarşamba Belediyesi Kano Takımı ayrıca Gençlerde takım olarak 3. lük kupasını alırken şampiyona sonrasında Kano Takım Antrenörü Süleyman Şişli, "Çarşamba'da kano eğitimine ve yarışlara yaklaşık 3-4 yıldan bu yana çalışmalar yapıyor, istekli öğrencilerimize ve kursiyerlere kano eğitimleri veriyoruz. Bu kurs ve eğitimlerde şampiyonaya katılma şansına sahip başarılı öğrencilerimizle son 2 yıldan bu yana ciddi ciddi yarışlara hazırlanıyoruz. Geçen elde edilen başarılardan sonra dikkatleri çeken takım sporcularımızın bu yıl ki başarıları da göz ardı edilmemelidir." diyerek devam etti.

Bu başarılarından dolayı öncelikle sporcularımın özverili ve azimli çalışmalarının yanı sıra şampiyonada madalya ve kupa kazanmaları nedeni ile sporcularıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada Kano yarışmaları ve spor aktivitelerinde bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan ve her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar'a, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İlkay Aydın, İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Güven Özyurt'a özverili desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.