2013 yılında Samsun'da kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), son yıllarda adını Türk Judosunda zirveye yazdırma başarısını göstererek, Olimpik kadroya sporcu taşımaya devam ediyor.

2015 yılında Samsun TOHM'a alınan Eren Aksoy 11-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında Litvanya'da yapılan Gençler Avrupa Judo Kupasında, Hollanda, Litvanya, Fransız, Macaristan ve Belarus’lu rakiplerini yenerek Bronz madalya kazandı. Yine aynı turnuvada sporcumuz Abdul Aziz Kara turnuvayı yedinci olarak tamamladı.

TOHM Judo ve Judo Ümit Milli takım Teknik Direktörü Sebahattin Zaimoğlu; TOHM süreklilik ve ciddi takip sağlayan bir sistemdir. Dünyada var olan Ülkelerde de bu sistem böyle çalışır. 2017 yılında sadece Judo Ümit Milli takımı ile entegre edilen TOHM, ulaştığı başarılarla bu tezimizi doğrulamaktadır. Artık önümüzü görebiliyoruz inancımız sonsuzdur ki, genç Milli takımla da aynı entegrasyon sağlama şansı verildiğinde, dünyadaki diğer TOHM sistemlerinde olduğu gibi bizde Türk judosunda başarıda sürekliliği yakalamış olacağız ve Samsun TOHM Judonun üretim üssü olacaktır.

Ben sporcularımızı yürekten kutluyor, bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.