Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen şampiyonanın altıncı ve son gün akşam seansında, 5 bin metre finali koşuldu.Ay-yıldızlı atlet Yasemin Can, uzun süre önde götürdüğü yarışı 14.57.63'lük dereceyle üçüncü sırada bitirerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli Takımdan Türkiye Rekoru

Şampiyonanın erkekler 4x100 metre finalinde ise Türkiye Milli Takımı gümüş madalya kazandı.

Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, Yiğitcan Hekimoğlu ve Ramil Guliyev'den oluşan milli takım, 37.98’lik dereceyle ikinci sırayı aldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Ay-yıldızlı ekip, aynı zamanda Türkiye rekoru da kırdı.

Bakan'dan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Atletizm Şampiyonası'ın son gününde madalya kazanan milli sporcular için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 4x100 metre finalinde gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabartan milli sporcularımız Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, Yiğitcan Hekimoğlu ve Ramil Guliyev'i gönülden kutluyorum. Bu tarihi başarının atletizme gönül veren gençlerimiz için büyük bir motive kaynağı olacağına ve gelecek nesiller için çok kıymetli bir referans olacağına inanıyorum. Aynı şampiyonada 5 bin metrede bronz madalya kazanarak ay - yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Yasemin Can'ı da gönülden kutluyorum. Çalışmanın, inanmanın ve başarıya odaklanmanın en güzel örneklerini sergileyen milli sporcularımızın, gelecek organizasyonlarda da büyük başarılara imza atacaklarına inancım tamdır. Bu önemli başarılardan dolayı başta sporcular olmak üzere, teknik kadroyu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum."