Çarşamba Kaymakamlığı ile Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 94. Yılı anısına ortaklaşa düzenlenen ‘’Cumhuriyet Kupası İdari Amirleri Futbol Turnuvası’’ Dikbıyık suni çim sahada oynanan final müsabakasının ardından sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Çarşamba Kaymakamlığı ile Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen; Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri kurum idari amirlerini kapsayan ‘’Cumhuriyet Kupası İdari Amirleri Futbol Turnuvası’’ düzenlendi.

Turnuvanın üçüncülük müsabakasında Ayvacık, Terme takımını 7-3 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu. Final müsabakasında ise Çarşamba, Salıpazarı takımını 3-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Final müsabakasının ardından yapılan ödül töreninde, dört ilçe kurum idare amirleri takımlarına turnuvanın anısına kupa ve madalyalarını verdi. Turnuvayı dördüncü tamamlayan Terme takımına kupa ve madalyalarını, İl genel meclis üyesi Fikret Oy, turnuvayı üçüncü tamamlayan Ayvacık takımına kupa ve madalyalarını Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, turnuvayı ikinci tamamlayan Salıpazarı takımına kupa ve madalyalarını Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney verirken, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Çarşamba takımına kupa ve madalyalarını Salıpazarı Belediye başkanı Halil Akgül takdim etti.

Tören öncesi kapanış konuşmasını  yapan Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın; ‘’ Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü nedeniyle bu yıl  ilk defa dört ilçenin kurum idare amirleri arasında ilçemizde bu turnuva düzenlendik. Önümüzdeki yıl turnuvayı 17 ilçeyi kapsayacak şekilde planlamayı hedefliyoruz. Gerçekleştirilen bu turnuvanın kaybedenin olmadığı ilçelerimizin kurum idare amirleri arasında  dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik centilmenlik çerçevesinde geçerek amacına ulaştı. Turnuvaya katkı sağlayan dört ilçemizin kurum idare amirlerine teşekkür ederim’’ dedi.