Yıldızlar-Gençler Eskrim Açık Turnuvası’ndan Samsun’ a iki madalya geldi.

6-11 Eylül 2017 tarihleri arasında, Ankara Sincan Spor Salonunda düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Eskrim Açık Turnuvasında, 796 sporcu, 48 madalya için kıyasıya yarıştı.

Yıldız Erkek kategoride Samsunlu sporculardan Özkan Zorlu Yıldırım (2001) gümüş madalyanın sahibi olurken, Genç Bayan kategoride Nisanur Erbil (2003) bronz madalya elde etti.

2001 doğumlu sporcumuz Özkan Zorlu Yıldırım; 2014 yılında antrenör Ali Serkan Küçük gözetiminde eskrime başlamış, 2016 yılı başlarında yükselen grafiği ve performansı sonucu Ankara TOHM’ a girmiş, yıldız, genç ve büyük kategoride milli takım temsil görevini yürütmektedir. 3 kategoride de Avrupa ve Dünya klasmanında maçlara çıkmaktadır. 2003 doğumlu sporcumuz Nisanur Erbil ise 2014 yılında amatör voleybol kariyerine başladı. Spor lisesi alt yapısında madalyalar ve kupalar kazandı. 2015 yılında Anakent Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ ne transfer oldu. Çeşitli madalyalar ve kupalar kazandı. 2016 yılında sportif yetenek taraması kapsamında antrenör Ali Serkan Küçük’ ün dikkatini çekti ve eskrim kariyeri başladı. Bir yıllık sistemli çalışmaların ardından yükselen başarı grafiğini eskrimde de madalyalarla taçlandırdı. Geçtiğimiz ayda, Ankara TOHM’ a seçildi. 

Antrenör Ali Serkan Küçük; kısa bir sürede elde edilen başarılarda sistemli ve özverili çalışmanın büyük payı olduğunu belirterek, “Bize verdikleri desteklerden dolayı Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK’ a ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ahmet Güral Karayılmaz’ a ve Türkiye Eskrim Federasyonu’ na teşekkür ederim” diye konuştu.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcularımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.