23.Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları müsabakaları için Samsun' a gelen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK Samsun Valisi Osman KAYMAK' ı makamında ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak ve diğer il protokol üyeleri tarafından valilik binası önünde karşılanan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Osman Aşkın BAK, Valilik Şeref Defterini imzalayarak burada yaptığı konuşmasında; “Kurtuluş Mücadelesinin başladığı 19 Mayıs şehri Samsun’ da sizlerle bir arada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Samsun’da şu anda İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat oyunları gerçekleştiriliyor. Bu olimpiyat oyunlarını buraya kazandıran başta eski Gençlik ve Spor Bakanımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak görevi Bakanımız Türk sporu için önemli işler yaptı. Bunlardan bir tanesi de bu olimpiyat oyunlarının gerçekleştirilmesi organizasyonudur. Kendisine bütün hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Samsun bir spor şehri. Samsun burada yapılan organizasyonlar ve tesisler ile tüm dünyaya bir spor şehri olduğunu göstermiştir. Samsun bizim güreş literatüründe önemli güreşçiler yetiştirmiş Yaşar Doğu’nun memleketidir. 19 Mayıs Gençlik ve Bayramında hep Samsun’u hatırlıyoruz. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en önemli şehirlerinden birisidir. Samsun’a birçok organizasyon için defalarca geldim. Samsun’da akrabalarım var. Dedem ve babam bir süre burada yaşamış. Her yaz Rize’ye giderken Samsun’a mutlaka uğrarız. Akrabalarımızı ve büyüklerimizin mezarlarını ziyaret ederiz. Bugün de Samsun’da düzenlenen olimpiyat müsabakalarını izlemeye geldik. İnşallah olimpiyatların kapanış törenine de geleceğiz. Ben Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve tüm Samsunlulara teşekkür ediyorum. Ben bundan sonra emrinizdeyim. Gençlik ve spor için birlikte koşmaya devam edeceğiz. Biz benden önceki bakanımızın tecrübelerinden istifade edip, gençlik ve spora hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben sizin bir bakanınız ve kardeşiniz olarak bu süreci hep birlikte, başarılı bir şekilde götüreceğiz. Bize bu görevi veren değerli Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türk Gençliğini bu ülkeyi seven, milletini seven, milli iradeye saygılı, büyüyen, gelişen ve tüm dünyaya Türklerin, bu ülkenin gençlerinin ne kadar başarılı olacağını gösterecek bir gelişmeyi hep birlikte göreceğiz. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Samsun halkına olimpiyatlara gösterdiği ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye spora 15 yılda yaptığı yatırımlarla tüm dünyada dikkate değer bir değişikliği ifade ediyor. Türkiye pek çok organizasyonu gerçekleştirecek bir kapasitede. Biz yaparız. Bu millet her şeyi yapar. Samsun’a geldiğim ve burada olduğum için mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK, Valimiz Sayın Osman KAYMAK’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretin anısına Valimiz Sayın Osman KAYMAK, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Osman Aşkın Bak’a lale işlemeli bir pano takdim etti.

Ziyarette ayrıca, Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymamkamları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, İlçe Belediye Başkanları, Samsunspor Başkanı Erkut TUTU, TFF Bölge Müdürü İbrahim GÜVEN ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri hazır bulundu.