Türk Milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti' nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç, yaşlı, kadın, erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı o günün anısına anma programı gerçekleştirildi.

Bu destansı gecenin unutulmaması ve gelecek nesillerce mahiyetinin daha iyi benimsenmesi adına Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında yapılan değişiklik ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü " olarak belirlenirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından;11-16 Temmuz tarihleri "15 Temmuz Anma Haftası" olarak belirlendi.

Canik Atatürk Spor Salonunda, saat 13:30' da gerçekleştirilen törene; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nün organize ettiği Yaz Spor Okulları' nda; voleybol, futbol, karete, taekwondo ve boks branşlarında faaliyet yapan sporcular, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' nden İl Müdürü adına İsmail TEKİN, İdari İşler Şube Müdürü Erkan ÖZCAN, Okulsporları Şube Müdürü Ebru Coşkun BAYRAKTAR, Özel Spor Salonları Şube Müdürü Süleyman AYDOĞAN, Spor Şube Müdür Vekili Vural BÖLÜKBAŞ, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman ABANOZ, antrenörler ve veliler katıldı.

Programda; şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İl Müdürü adına İsmail TEKİN, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Etkinlik şube müdürlerinin Yaz Spor Okulları sporcularına tişört dağıtımı ardından sona erdi.