19 Mayıs 2017 Cuma günü, saat 18.30’da Atakum ilçesinde 1919 metrelik Türk Bayrağı ile ‘Bayrak Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98.Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Vali İbrahim ŞAHİN, beraberinde protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş büyük bir coşku ile Samsun Atakum ilçesi sahil yolu üzerinde, Çobanlı iskelesinden başlayarak, Atakum Gençlik Merkezi’nde son buldu. ‘Bayrak Yürüyüşü’ sonrasında Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, "Değerli misafirler, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Yoğun programına rağmen bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 1919 metrelik Türk Bayrağı’nın altına girmeniz ve bu büyük coşkuyu bizimle paylaşmanız dolayısıyla hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Hava muhalefeti nedeniyle yarına ertelediğimiz etkinliklerde coşkumuza katılmak üzere sizleri davet ediyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında; "Samsunlu hemşerilerim; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. 19 Mayıs’ın anlamı Türkiye için önemli ama Samsun için çok daha önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yol Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da milletimizin dönüm noktalarından birisinin olduğu gün. Samsun’a çıkışı ile başlayan o yolculuk tüm Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin başladığı bir gündür. Biz cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 2053 ve 2071 hedeflerimize inşallah birlik ve beraberlik içinde hep beraber ilerleyeceğiz. Biz birlik olduğumuz sürece, beraber olduğumuz sürece bizi yıkabilecek hiç bir güç yoktur. Biz buna inanıyoruz. Bu akşam ki katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.
 
Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik halk oyunları dans gösterileri ve havai fişek gösterisi ile son buldu.
       
Bayrak Yürüyüşüne ayrıca; Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN, Garnizon Komutanı P. Alb. Sedat BULUT, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, Samsunspor Başkanı Erkut TUTU, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT,  kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.