Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ' ın katılımıyla, bakanlığın "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında düzenlenen programda, 15 Temmuz Gazileri, Fetullahçı Terör Örgütü' nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında, 15 Temmuz gecesi FETÖ’ nün darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler Samsun' da o hain gecede yaşadıklarını paylaştılar.

7 Nisan 2017 Cuma günü, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ, bu programı Türkiye' nin birçok yerinde ve yurt dışında gerçekleştirdiklerini aktardı. 15 Temmuz gazi ve şehit ailelerini dinlemek için her kesimden insanın salonu doldurduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay KILIÇ şöyle devam etti: "15 Temmuz gecesinin ruhu, Çanakkale' de, İstiklal Savaşı' nda, Samsun' da yakılan ateş, cumhuriyetimizin kuruluşuna giden o yoldaki ateşin heyecanı burada. Bu heyecanı, bu aşkı, bu bayrağa olan aşkı, bu vatana, bu millete olan aşkı hiçbir şey bitiremez. Hiçbir terörist bitiremez, hiçbir hain bitiremez, hiçbir terör örgütü bitiremez."

Ardından programın moderatörlüğünü yapan dizi ve sinema oyuncusu İsmail Hakkı ÜRÜN ise; "FETÖ' cü hainlerin ve o hainleri besleyenlerin, onların ipini tutanların Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemediklerini kaydederek, "Türk milleti hiçbir zaman hainlere geçit vermeyecek. 15 Temmuz asla ve kat'a unutulmayacak bir olaydı. Bir ihanetti." deye konuştu.

 15 Temmuz gazisi Ahmet Şükrü Kıntaş da, Atatürk Havaalanı'na giden tankları durdurmak için yollara tırları çektiklerini ve tankları bir süre durdurmayı başardıklarını ifade etti. Esir aldığı askerlerin taranacaklarını zannettiğine işaret eden Kıntaş, şunları kaydetti. "Biz onlar kadar zalim değiliz. Adaletin karşısına çıkartmak için polis yelekli bir arkadaş gördüm, 'ağabey ben bu şerefsizleri esir aldım, aşağıya in bunları teslim al' dedim. Sonra da 'tankların nasıl durduğunu öğrendik, diğer tankları durduracağız, işimiz var' dedim. Sonra da kardeşim ve arkadaşlarımla birlikte arkada bekleyen tanklara da aynı formülü uygulayarak diğer tankları da o şekilde durdurduk. Toplam 9 tankı bu şekilde durdurduk. Bu tanklar havalimanına gidiyordu. Biz bu tankları engelledik ki Cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın." 

Daha sonra Nevra Akdemir,  Emin Oğuz Ayanoğlu ve Mehmet Tahir İkiler, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.