Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen 18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 16-22 Aralık tarihlerinde Samsun'da yapılacağını bildirdi.

Bakan Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte ziyaret ettiği Samsun Valiliği’nde, daha önce Samsun’da yapılması planlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen 18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 16-22 Aralık tarihlerinde Samsun'da yapılacağını açıkladı. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi ülkemizin karşı karşıya kaldığı ihanet çetesinin terör faaliyetiyle bazı sıkıntılar yaşadık. O dönem içerisinde Samsun’da yapılması planlanan 18 yaş altı Avrupa Basketbol Şampiyonası 30 Temmuz -7 Ağustos tarihlerinde olacaktı. Fakat o dönemde yaşadığımız bu sıkıntı dolayısıyla FIBA bunu erteledi. Fakat yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda yine Samsun’umuzda, Türkiye’mizde 16 Aralık ve 22 Aralık tarihleri arasında FIBA 18 yaş altı Avrupa Şampiyonası yapılacak. 16 ülkeden sporcular gelip Samsun’da mücadele edecekler. Bu anlamda Samsunlu hemşerilerimiz de ev sahipliğini en iyi şekilde yapacak biliyorum. Bu Samsun ve Türkiye için önemli bir konu.”