Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ağrı’ya yapılacak yatırımlar için düzenlenen Ağrı Gençlik ve Spor Protokolü programına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti hükümetleri dönemindeki son 19 yılda Türkiye'nin her alanda önemli bir aşama kaydettiğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde son 19 yılda ülkede başarıyla ve teveccühle yürüyen bir mücadelenin yaşandığını anlattı.

"Her alanda gelinen nokta gururlandırıyor"

Yarınlara daha güçlü yürüme mücadelesi içinde olduklarını dile getiren Kasapoğlu, "Bu mücadele adaleti geliştirmenin, kalkınmayı yaygınlaştırmanın ve güçlendirmenin mücadelesidir. O yüzdendir ki ülkemizin 19 yılda ekonomisi, sanayisi, sağlığı, eğitimi, ulaştırması, gençliği ve sporuyla her alanda geldiği nokta, hamdolsun ki hepimizin göğsünü kabartan, hepimizin gururlandığı bir tablo. Amacımız, bu tabloyu çok daha yukarılara taşımak." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, gençliğe ve spora yaptıkları yatırımlardan bahsederek, Türkiye'nin her yerinde spor tesisleşmesinde mükemmel bir seviyede olduklarını vurguladı.

Daha yukarısı ve daha ilerisi için çalışmalara bir şahlanışla devam ettiklerini aktaran Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi, en önem verdiğimiz çalışmalardan bir tanesi. AK Parti'nin en önemli yatırım alanlarından bir tanesi eğitim. İşte Ağrı'daki İbrahim Çeçen Üniversitesi ve diğer tesisler. Her yerde tesise, imkana erişim var ama bunları projelerle zenginleştireceğiz. Yüzme Bilmeyen Kalmasın, başarıyla yürüttüğümüz bir proje. Geçen yıl pandemiye rağmen koyduğumuz 1 milyon hedefini aştık. Yine önümüzdeki süreçte tüm illerimizde bu tabloyu daha yukarı taşıyacağız."

Ağrı ve ilçelerine yüzme havuzları ile kapalı halı saha müjdesi

Kasapoğlu, nerede olursa olsun yüzme öğrenmek isteyip de bu imkana ulaşamayan kimsenin kalmayacağını belirterek, bunun için iddialı olduklarını dile getirdi.

Ağrı'daki üniversite ve merkezlerde güzel havuzların bulunduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Tesislerimiz, havuzlarımız 7/24 Ağrılıların hizmetinde olacak. İnşallah Doğubayazıt ve Patnos'ta yeni havuzlar inşa edeceğiz. Bunları da inşallah 7 ay içerisinde, normalde yıl sonuydu ancak 7. aya çektik, tamamlayacağız. Sizleri havuzla buluşturacağız. Bununla birlikte yine havuzumuz olmayan ilçelerimizde de yaz aylarına kadar prototip havuzlarımızı tamamlayacağız. Buralarda da yüzme eğitimi inşallah tam kadro başlayacak. Kış şartlarından dolayı halı sahalarımızı her ilçede arttırıyoruz ve sizler için kapalı inşa edeceğiz. Yanlarında basketbol ve voleybol alanlarımız olacak. Sizler için, okuma salonları, çalışma mekanları, kafeteryaları bulunan Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz de kalmayacak."Gençlerin her şeyin iyisine ve güzeline layık olduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Bugüne kadar bu ülkenin gençlerini, güzel insanlarını, tertemiz kalbi olan bu güzel insanları istismar etmeye kalkanlara en güzel cevabı da inşallah 2023'te en güçlü şekilde vereceksiniz. Bu şehir ilmin, medeniyetin, irfanın şehri. İnşallah bu şehirde sizlerle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destanları beraber yazmaya devam edeceğiz. Biz beraber, birlikte olduğumuz, hiçbir fitneyi aramıza sokmadığımız müddetçe güçlüyüz ve daha güçlü olacağız inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra kentteki Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla görüştü.

Ağrı Dağı'nda Dağcılarla Bir Araya Geldi

Ağrı Dağı eteklerinde sporcuları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Ağrı Dağı’nın spor turizmi açısından oldukça önemli olduğu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'nin çatısı, Türkiye'nin gücünü göstermesi açısından, yedi düvele karşı gelinen nokta itibarıyla önemli bir sembol. Hava da soğuk olsa başkaları başka emellerle buraları, buraların gençlerine, Türkiye'nin gençlerine kapatmaya çalışsalar dahi bunun önlenemeyeceğini görmüş oldular. Az önce dağcıların yaktığı ateş ve çaylarıyla içimizi ısıtmış olduk. Onların varlığı, heyecanı bizim yüreğimizi ısıtıyor, kalbimizi ferahlatıyor. Hamdolsun tüm güvenlik güçlerimizle birlikte gelinen noktada, buraların ilelebet Türkiye Cumhuriyeti'nin en zirve noktalarında hakimiyetinin var olacağını bizlere müjdeliyor.”

İshak Paşa Sarayı’na Ziyaret

Ağrı'da esnafla ve gençlerle de bir araya gelen Bakan Kasapoğlu,  Doğubeyazıt’ta bulunan İshak Paşa Sarayı'nı da ziyaret etti.