Samsun'da "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi önündeki açılış törenine, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, il protokolü, kurumumuz şube ve ilçe müdürleri, milli sporcular, antrenörler ve vatandaşlar katıldı.

Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi önünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu; 'Bu ve benzeri etkinliklerle şehrin hem nitelikli spor komplekslerini hem sporcularını öne çıkarmak istediklerini söyledi.

"7'den 77'ye herkesin spor yapmasına olanak sağlanmaktadır

"Samsun'un olimpiyat düzenleyen bir kent olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, "Samsun, spor kenti bir şehirdir. Olimpiyat düzenlemiş bir kent olarak spor altyapısı çok güçlüdür ve tüm olanaklara sahiptir. Bu imkanları ile yeniden olimpiyat düzenleyecek kapasitesi mevcuttur. Tesis altyapısının güçlü olduğu kentte dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin 7'den 77'ye herkesin spor yapmasına olanak sağlanmaktadır. Bu sayede birçok başarılı sporcuyu ülkemiz milli takımlarına kazandırdık." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayınla tüm Türkiye'deki  "Avrupa Spor Haftası" etkinliklerini başlattı.